Instore sampling

Ontdek de kracht van instore sampling campagnes! Deze strategische aanpak geeft niet alleen een initiële verkoopimpuls, maar werkt ook langdurig door. Het is een kosteneffectieve en efficiënte manier om nieuwe kopers aan te trekken, niet alleen voor het gesampelde product, maar ook voor andere producten binnen het merkportfolio. 

instore sampling campagne

Instore sampling geeft de winkelverkopen een flinke initiële impuls, maar werkt ook lang door na de sampling of verkoopdemonstraties, geeft bestaande producten uit dezelfde productfamilie of andere producten binnen de portfolio van een merk ook een sales uplift en zorgt er daarnaast nog eens voor dat mensen meer besteden in de bewuste winkel. Dat laatste is ook voor de retailer weer gunstig.

Nieuw onderzoek leert ons dat instore sampling tastbare strategische resultaten oplevert zoals gestimuleerde herhalingsaankopen maanden na het moment van instore sampling (de zogenaamde long tail). De vroegere POS-gegevens (verkopen) op de dag van de actie zelf vertelden ons namelijk niet wie die kopers waren, wat hun eerdere koopgedrag was en nog belangrijker: wat hun toekomstig koopgedrag zal zijn. En dat is nu juist waar het bij instore sampling om te doen is.

Instore demonstratrice deelt L'atelier chocolade uit aan geïnteresseerden
Instore demonstratrice deelt Oma's soep uit aan geïnteresseerden

veel hogere pay-out
voor instore sampling

Instore sampling, zo blijkt uit het onderzoek, is niet langer een tactisch instrument voor de korte klap, dat alleen geschikt is voor lancering van compleet nieuwe producten.

Bovenstaande duidt erop dat instore sampling nog een veel hogere pay-out heeft dan al wordt aangenomen en daardoor significant kostenefficiënter is. Er worden nieuwe kopers aangetrokken voor de lange termijn en niet alleen van het gesampelde product zelf maar ook van de andere producten die onder hetzelfde merk hangen en niet gesampled worden.