Nieuws

Fieldmarketing
wint aan belang

Belangrijke trend is dat reclame steeds vaker als opdringerig wordt ervaren. Sommige tv-commercials komen vijfmaal per avond voorbij, op internet ben je met je muis regelmatig in gevecht met allerlei banners en social media worden nog vaak gebruikt voor het ‘zenden van een reclameboodschap’ in plaats van ‘een dialoog’.

Gevolg is dat mensen geïrriteerd raken, merken hun sympathie verliezen en communicatie daardoor minder effectief wordt. Om iets te bereiken bij hun doelgroep dienen marketeers dan ook meer te ‘ontzenden’.

In bijvoorbeeld een supermarkt wordt ook nog eens geen tijd verloren: proeven en kopen genereert er onmiddellijk omzet. Fieldmarketing wordt niet als opdringerig ervaren, biedt meer gelegenheid voor dialoog, komt eerlijk en sympathiek over en je kunt er ook nog eens een megabereik mee realiseren. En dat is waar de marketeer naar zoekt in dat veranderende communicatielandschap.

In het licht hiervan wordt fieldmarketing dan ook steeds populairder, omdat het vrijblijvende en rechtstreekse contacten zijn met de consument. Bij een 1-op-1 contact komt het veelal tot een praatje met de samplingdame en de conversie van belangstellende naar klant is hierbij bijzonder hoog.